[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

csak mint érdekes baromságot látva tettem fel,a forgalmazó boltos barátom megcsinálta belül ,neki jól működik mondja,A Iparunk vége felé sok parafa és folyékony Papir kenheti tapétát vittünk fel a gazdagabb tulajoknak ,garanciálisan soha nem hívtak vissza,nem tudom hogy vált be, mi már 5 éve kiestünk az új dolgokból a burkoló újságon kívül nincs kapcsolatom az iparral ,

Válasz

Dorogi László üzente 10 éve

Tisztázzuk, ez egy reklámszöveg nulla tapasztalati háttérrel, és főként átgondolatlan tanácsadásként is,
amihez képest van 2 különböző irányú megjegyzésem!

1. A kiszárítás fokozása kizárólag nyáron mehet végbe. Télen a fal újra vizesedni fog, ha a vizesedést nem előzzük meg például Klimaberendezések legújabb változataival. Ha a fal melegebb lenne, mint a lakás levegője, akkor sohasem vizesedne a fal. Fűtött fal akkor lehetséges, ha kiváló hőszigetelés van a falon kívül.
A víz szivattyúzó hatása a Protektor festéknek azonnal súlyos bajt "F"okozhat, ha a földszinti már eleve vizesedő falakra kenik fel.
Ugyanis a víz felszívódása kapilláris hatás miatt elektromos feszültséget ébreszt a falakban, ami további víz felszívódást okoz. De egy hideg falba kevesebb víz áramlik felfelé a talajból. Ekkor a belső jó hőszigetelés is csökkenti a vizesedést a lakás belseje felé!
Ha ezt a feláramló talaj-vizesedést nem szüntették meg, akkor a víz kipárologtatás ezzel a festékkel fokozott vízáramlást okoz a talajból, és a lakás falai vizesebbek lesznek, mint korábban (a növények létezése ezen alapul=ozmózis hatás).
Azaz vannak esetek, amikor kifejezetten káros lehet egy más esetekben hasznos tulajdonságú festék.
Erre bizonyíték a szárító habarcsok alkalmazása pincékben, mert a vizesedés megelőzése, megakadályozása nélkül egy erősen párás-dohos állapotot hozott csak létre!

2. Minden esetben meggondolandó mi a legjobb megoldás, például:
Léteznek kerámia gömböcskékkel létrehozott "HŐ-TÜKÖR" festékek is téli és nyári kivitelben.
A téli a lakás belső falaira kenhető fel, ami benntartja a lakás belső hősugárzása 80%-át, de semmit sem old meg a légáramlás hőszállításából!
És a fokozódó légáramlás a hidegebb falakra több vízpárát visz át, azaz a fal vizesedni és penészedni kezd! (Na erről a hazai kereskedők semmit sem tudtak.)
Tehát egy belső hőszigetelő réteg a légáramlást éppúgy, mint a hősugárzást is csökkenti (ha a tartó fal a hidegebb), csak a vízpára lekötését és főként a téli elszállítását kell megoldani gépi Klima berendezéssel.
A tökéletes lenne kiváló külső hőszigeteléssel, vizesedés mentesen épített és fűtött falakkal készült házban, és a lakáson belüli vízpára lekötésével megoldani a komfort maximumát!

A nyári hőtükör festék ragyogó megoldás, kicsivel gyengébb a folyékony parafánál, ami kis vastagságban kismértékű hőszigetelést is ad!
Ez kívülre kenhető fel, és visszaveri a napsugárzás 80%-át!
Ez nyáron ötödére csökkenő hevülést okoz a lakás külső falain, ezzel 5-ször kisebb hőáramlás létesül a befelé a lakásba, ezt a falak hőszigetelése lassítja.
Azonban külső jó hőszigetelő és pára-kiszellőző réteggel hasonló hatás elérhető, és azt lehet fokozni ezen festékekkel kívül-belül. A nyári hőtükör festék valóban segít hűvösen tartani a lakást. Ha pedig kicsi a hőkülönbség a fal és a lakás légtér között, akkor a hőtükör alig tehet bármit belül.

Azonban mit érdemes előbb csinálni, és mit milyen okból később, az nem mindegy!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

A kapilláris rendszer elvét már a rómaiak is használták víz emelésére.Semmi ördöngösség nincs,csupán hajszálerek a folyadékot,mint egy szivattyú,felemelik,vagy kiemelik a falból.Oldal irányú mozgás esetén a víz lefolyik a felületről.A kerámia ugyanakkor rossz hő és áramvezető,ezért a hő nagy része nem tud eltávozni a falon keresztül.Ráadásul igencsak kemény anyag,ami szilárdságot kölcsönöz a felvitt rétegnek.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Értem akkor úgy vagy mint mi .ezt megoldod egy százasból, a többit meg majd ha még drágább lesz az gáz, nekünk havi 3000 be van a meleg víz sima forróvíztaroló,ráadásul a tavasszal újítottam fel mindenét , azt ha megint bedöglik akkor jöhet a kollektor valamelyik,

Válasz

Egyed Józsefné üzente 10 éve

..engem sem dobott fel. A Revco ugyanezt tudja, és az alatta lévő 8 cm-es nikelcell azért csak fog fel valamit a benti hőből, ezt tapasztalom a gázszámlán - hatásosabb, mint a rezsicsökkentés. :() Nálunk tulajdonképpen a belső ajtók nyitva vannak szinte éjjel-nappal, 3-4 helységben radiátorosan melegítünk, - a radiátorokat az igénynek megfelelően nyitjuk ki - és 4-5 helyiségben egyáltalán nincs bekapcsolva a radiátor. Vegyes tüzelésű kazánt is használunk, a portákon 2 évente keletkező tüzelőfát itt hasznosítjuk, ha nagy a hideg.
Az is lényeg, hogy nincs penész vagy dohszag a lakásban.

Egyelőre nem a fűtés, hanem a melegvíz-ellátás megoldása foglakoztat. Margó

Válasz

Egyed Józsefné üzente 10 éve

....Megint fel kellene ébredned, meg azoknak is, akik mind ezeket az "etetéseket" elhiszik. Margó

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

nem könnyű megtudni az árát mert be kell lépni a honlapjukra kitölteni az űrlapot kódot stb,akkor küldenek ár ajánlatot ,erről most ennyit Minket nem dobott fel annyira hogy ujjra kezdjem a szigetelésünket .

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Én úgy gondolom jobbnál jobb dolgok jönnek ,ez sem olcsó majd utána nézek ! Jövőre meg úgyis Állami lesz a Gáz Víz Villany és majd ŐK fizetnek hogy használjunk már egy kis energiát,Alkotmányban rögzítik majd az okosok az ingyen áramot mindent amit eddig aranyáron kaptunk ,És akkor reggel lett megint Felébredtem .

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

Energiamegtakarítás, tartós hővédelem, penészmentesítés „egyetlen” kézmozdulattal? Igen, fedezze fel!
A Protektor hőszigetelő* kerámia bevonat hatásösszetevőinek köszönhetően biztosítja, hogy kevesebbet keljen fűtenie télen, nyáron pedig kellemesen hűs legyen lakásában, tetőterében.

Védelmet nyújt a jégeső, szél és hó ellen. A nap káros sugarai nem tudnak kárt tenni házának homlokzatában és tetőborításában. Lecsökkenti jelentősen a penészképződés kockázatát.

Miből van a Protektor hőszigetelő bevonat, minek köszönheti ezeket a tulajdonságokat?

A Protektor hőszigetelő bevonat speciális alapanyag összetételének köszönheti egyedülálló, előnyös tulajdonságait.



Az egyik alapanyag a szinte egyedülálló ellenálló képességgel rendelkező belül üreges, milliméter törtrészének megfelelő nagyságú, belül üreges kerámia gömböcskék, melyek a megszáradt bevonatrétegnek nagyjából 50%-át teszik ki.

A másik fontos alapanyag a rendkívül erős tapadóképességgel rendelkező, ellenálló ugyanakkor rugalmas, színezhető akril kötőanyag.



Ez a különleges anyag kombináció eddig ismeretlen hőtechnikai és épületfizikai eredményeket céloz meg. A kerámiagömbök egy stabil hő és páraszabályozó mikrostruktúrát képeznek a falfelületeken. Különleges hatásmechanizmusán keresztül egyszerre optimalizálja a homlokzat védő és hőszigetelő funkcióját, szinte az összes épületen.

Energiamegtakarítás, hőszigetelés „légző képesség”és vízhatlanság által.



A homlokzaton a kültéri kerámiatartalmú hőszigetelő bevonat „légző képessége” által aktívan hozzájárulhat, hogy a falak nyáron kiszáradjanak, és vízhatlansága által megakadályozza hogy a külső csapadék által átnedvesedjen. Az 1% alacsonyabb falnedvesség 10%-kal javíthatja a fal hőszigetelő képességét. Azaz a hőveszteség csökken, mivel a szárazabb falak kevesebb hőt vezethetnek el, azaz jobban szigetelhetnek. A kerámiatartalmú bevonat akár megőrizheti, helyrehozhatja és feljavíthatja a falak hőszigetelő képességét azáltal, hogy nem bizonyos mértékig hozzájárul a falak kiszáradásához.

Energimegtakarítás, hőszigetelés hővisszaverés által



Homlokzaton, nyáron a kültéri kerámiabevonat a hőhullámok nagy részét visszaveri.Akár fele annyi hőt nyelhet el, mint a normál fehér festék. Így a kerámiatartalmú bevonat, lényegesen csökkenti a felület felmelegedésének folyamatát. Gyakorlati tapasztalatok és vevői visszajelzések alapján akár maximum 4-5 °C fokkal is alacsonyabb lehet a bevonat alkalmazása után nyáron a beltérben a hőmérséklet. Akik a kerámia bevonatot alkalmazták tapasztalták, hogy hűvösebb volt otthonukban, voltak olyanok, akik be se kapcsolták a légkondicionáló készülékét egész nyáron.

Energiamegtakarítás hőszigetelés a falak hőtároló képességének bizonyos méretű megnövelése által

Gyakorlati tapasztalatok és felhasználói visszajelzések szerint a kültéri kerámiafestékkel ellátott falak lassabban hűlnek le télen, mint a hagyományos festékkel bevont falak. Azaz a falak hőtároló képessége megnőhet, lassabban hűlnek ki, így a lakást akár hosszabb ideig is melegen tarthatják.

Energiamegtakarítás, hőszigetelés páraszabályozás által

Beltérben a beltéri bevonat a nyáron a felesleges párát bizonyos mértékig megköti, majd amikor melegszik az idő elpárologtatja. A párolgás hőelvonással jár, így bizonyos mértékig hűti a felületet. A páratartalom szabályozásával hozzájárulhat a hőérzet és lakóklíma javításához.

Energiamegtakarítás, hőszigetelés hővisszaverés által

Beltérben, télen a hőszigetelő kerámiatartamú beltéri bevonat a hővisszaverő tulajdonsága által visszaveri a hőhullámokat, bent tartja a meleget, és egyenletesen eloszlatja. A pontszerű fűtéssel szemben az egész falfelületen sugározza a kellemes meleget.

A Protektor beltéri falfesték használatával elkerülhetjük a pontszerű fűtés hátrányait, a festék az egész szobában egyenletesen szórja szét a meleget.

Független orvosi szakvélemények szerint a sugárzó hő jóval egészségesebb is. Az emberi szervezet normális működéséhez fontos, hogy a hőmérséklet különbség a fal és a levegő között ne legyen nagyobb, mint 3 °C fok.

Energiamegtakarítás, hőszigetelés egyenletes hő elosztás által



A Protektor beltéri kerámia bevonatban található kerámiagömbök gondoskodnak a meleg egyenletes eloszlatásáról.

A Protektor beltéri falfesték hatásmechanizmusának következtében a hőmérséklet különbség a padló és a plafon között egy-két fok. Nem alakul ki a levegő hőmérséklet szerinti rétegződése. Nem kell a plafon magasságában a levegőt 30 °C fokra felfűteni, ha lábmagasságban 20 °C fokot szeretnénk elérni. Egy °C fokkal magasabb hőmérséklet átlagosan eléréséhez 7% energia kell. Ha 4 °C fokkal alacsonyabbra kell a helyiséget felfűteni, az akár 28% megtakarítást is jelenthet. Eredmény: egyenletes, kellemes meleg alacsonyabb fűtési költségek mellett.

*Hőszigetelő

Válasz

Egyed Józsefné üzente 10 éve

Igazából nem értettem meg a termék működését.
" a festék anyagában található apró kerámiagömbök egy mikroszkopikus kapilláris rendszert képez, amely szó szerint “kiszivattyúzza” a nedvességet a falakból! " - írja. ... És mi lesz az így összegyűjtött vízzel?
Ha a párát kiereszti, akkor a meleget hogyan tudja tartani ez a vékony réteg a tégla-falakon?
A földből feljövő vizet nem vezeti ki a falból, azzal mi lesz?
Várom a hozzáértők véleményét. Margó

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

erre semmi reakció ?

Válasz